
Specialist i Ushqyerjes Per Mireqenie dhe Sport
Programi 1-vjeçar i Specialist i Ushqyerjes për Mirëqenie dhe Sport është i pari i këtij lloji në Shqipëri dhe ofron një përgatitje të plotë teorike dhe praktike në fushën e nutricionit. Mësimet teorike zhvillohen në ambientet moderne të Akademisë Dermolife, ndërsa praktika profesionale realizohet pranë spitalit privat Trita Hospital, ku çdo ditë trajtohen pacientë me problematika që lidhen ngushtë me sistemin gastrointestinal, mbipeshën dhe kequshqyerjen.
Një pjesë e rëndësishme e praktikës realizohet edhe në industri alternative, falë marrëveshjeve të bashkëpunimit që Dermolife Academy ka vendosur me biznese të ndryshme, duke garantuar kështu një eksperiencë të plotë dhe gjithëpërfshirëse për studentët tanë.
Programi synon të formojë profesionistë të aftë për të ofruar shërbime cilësore dhe të personalizuara në fushën e nutricionit. Krahas njohurive të specializuara në nutricion dhe nëndegët përkatëse, studentët njihen me zhvillimet më të fundit shkencore dhe teknologjike në këtë fushë. Gjithashtu, programi përfshin njohuri bazë në:
• Sociologji,
• Psikologji,
• Estetikë,
• Anatomi,
• Siguri Ushqimore,
duke ofruar një formim të plotë për një karrierë të suksesshme.
Ky program është krijuar për të përmbushur kërkesat në rritje të tregut dhe për të ofruar një eksperiencë unike edukative, që i hap dyer të reja mundësive për zhvillim profesional dhe vetëpunësim.
Në përfundim të studimeve, çdo student pajiset me një çertifikatë profesionale të njohur brenda dhe jashtë vendit, e cila ofron jo vetëm mundësi punësimi, por edhe potencialin për të ndërtuar një biznes të suksesshëm në këtë fushë. Qëllimi ynë është të ofrojmë arsim cilësor dhe të mbetemi një shtyllë mbështetëse për studentët tanë edhe pas diplomimit.
Cfare trajton programi?
Pas një përfundimi të suksesshëm të programit shkencë dhe teknologji e ushqimit - drejtimi nutricion, kandidatët do të jenë në gjendje të:
- Kuptojnë rolin e ushqimeve dhe të të ushqyerit, nivelet e funksionit të lëndëve ushqyese, në ruajtjen e shëndetit normal si dhe mbështetjen ushqyese në sëmundjet gjatë gjithë jetës.
- Vlerësojnë dhe kuptojnë standardet, ligjet, rregulloret dhe politikat e të ushqyerit për planifikimin dhe ndërhyrjen dietike.
- Analizojnë dhe kuptojnë aspektet e sjelljes së të ushqyerit (p.sh. statusi socio-ekonomik, kultura, psikologjia, zgjedhjet e konsumatorit, kostot) dhe zbatimin e tyre në rreziqet shëndetësore.
- Kryerjen e hulumtimeve mbi të ushqyerit dhe ndarjen e gjetjeve në konferenca shkencore dhe në mjedise të tjera.
- Udhëzojnë individët, familjet dhe komunitetin mbi të ushqyerit, planifikimin e dietave dhe përgatitjen e ushqimit për të rritur përfitimet shëndetësore dhe për të zvogëluar rreziqet e mundshme për shëndetin.
- Përgatisin dhe vlerësojnë të dhënat në lidhje me gjendjen shëndetësore dhe të ushqyerit të individëve, grupeve dhe komuniteteve në bazë të vlerave ushqyese të ushqimeve të shërbyera apo konsumuara.
- Mbikëqyrin përgatitjen dhe shërbimin e ushqimeve, monitorimin e marrjes së ushqimit dhe cilësinë e tij për të siguruar kujdes në të ushqyer në mjedise ku ofrohen shërbime të ushqimit (duke përfshirë institucionet publike dhe private).
- Shtjellojnë dhe krijojnë receta specifike dietologjike për persona të veçantë sipas kërkesave dhe nevojave të personave (sipas gjinisë, moshës, profesionit etj).
- Njohin praktikat e mira të prodhimit dhe të përcaktojnë vlerat nutritive të çdo produkti ushqimor.