Trajnim individual mbi Microneedling “Dermapen”

Kurse per trajnimin mezoterapise

Trajnim individual mbi Microneedling “Dermapen”

Informacion i përgjithshëm se çfarë është trajtimi Microneedling “Dermapen”:

Trajtimi me Dermapen paraqet një trajtim të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë për të luftuar problemet e zakonshme të lëkurës, i cili aplikohet si tek femrat, edhe meshkujt. Eshtë një procedurë minimale-invazive e rigjenerimit të lëkurës që premton të përmirësojë në mënyrë thelbesore: pamjen, tonin dhe strukturën e lëkurës. Koncepti i microneedling bazohet në aftësinë e lëkurës për të riparuar veten sa herë që has dëmtime fizike, si :prerje, gërvishtje dhe trauma të tjera fizike. Menjëherë pas një dëmtimi, lëkura jonë shkatërron indet e vjetra të dëmtuara siç janë :dhëmbëza, puçrra dhe rrudha dhe e zëvendëson atë me kolagjen të ri të shëndetshëm. Microneedling lejon induksionin e kontrolluar të mekanizmit të vetë-riparimit të lëkurës duke krijuar mikro "lëndime" në lëkurë që shkakton një kaskadë ngjarjesh që rezultojnë në sintezën e re të kolagjenit.

Si funksionon mikroneedling ?

Gjilpërat e imëta ne miniaturë të Dermapen-it krijojnë dëmtime mikroskopike në lëkurë, të cilat më pas stimulojnë prodhimin e kolagjenit dhe elastinës. Këto aminoacide konsiderohen blloqe ndërtimi të lëkurës, kështu që prodhimi i rritur rezulton në nje lëkurë më të butë dhe me pamje të shëndetshme.Ku aplikohet:
 • Shenjat e akneve
 • Cikatricet kirurgjikale
 • Shenjat e plageve djegese
 • Alopecia
 • Rrudhat, vijat e holla fine dhe shenjat e tjera të plakjes së lëkurës
 • Strijat
 • Lëkura e thatë dhe e varur
 • Hiperpigmentimet e lëkurës
Përfitimet:
 • Koha e shpejtë e rikuperimit
 • Asnjë efekt anësor
 • Synon problemet më të zakonshme të lëkurës dhe më gjerë
 • Siguria
Trajnimi individual per Dermapen zhvillohet ne 2 etapa:

1.Pjesa teorike:
 • Cfarë është trajtimi microneedling “Dermapemn”?
 • Si funksionon ?
 • Ku aplikohet?
 • Përfitimet.
 • Efektet anësore.
 • Efektet e pritshme prej procedures.
 • Nivelet e aplikimit dhe indikacionet përkatëse.
 • Krahasimi i Dermapen dhe Dermaroller.
 • Kundërindikacionet.
 • Kujdesi post-procedurës.

2.Pjesa praktike

Në pjesën praktike, kursanti do të prezantohet me procedure e microneedling dhe do te praktikojë aplikimin e saj në tipologji të ndryshme të lekurës, si dhe në problematika të ndryshme, duke evidentuar kështu specifikat në cdo rast.

Stafi Pedagogjik

Dokotreshe Lida Hoxha
Dr. Lida Hoxha
MJEKE DERMOESTETISTE
Dr. Claudio Bernardi
Dr. Claudio Bernardi
KIRURG PLASTIK DHE ESTETIK
Dr. Arjola Nano
Dr. Arjola Nano
MJEKE ESTETISTE
Dokotreshe Anisa Cela
Dr. Anisa Cela
MJEKE ESTETISTE

Ne perfundim te ketij trajnimi , kursanti eshte i afte te mesoje:

 • Cfarë është microneedling dhe indikacionet e përdorimit të tij
 • Ekzistojnë disa lloje të pajisjeve të aplikuara, të cilat kanë specifikat e veta
 • Si ndryshohen thellësia dhe shpejtësia e pajisjes në varësi të llojit të lëkurës, si dhe problematikës në paraqitje
 • Cfare efektesh te dëshiruara presim të këmi, si dhe të njohë kundërindikacionet dhe mënyrën e menaxhimit të tyre
 • Benefitet e procedurës në krahasim me procedura të tjera të ngjashme
 • Cfarë rutine i rekomandohet pacientit post-procedurës

Ne fund te ketij trajnimi individual ju do te pajiseni me certifikate!