Trajnim individual mbi Lifting me Fije “Thread Lift”

Trajnim individual mbi Lifting

Informacion i përgjithshëm se cfarë është lifting me fije:

Lifting me fije është një teknikë që përdoret për korrigjimin e zonave të relaksuara të fytyrës, pa ndërhyrje kirurgjikale.Tërheqja e fytyrës me fije ose teknika thread lift është një procedurë e sigurt (nuk ka prerje në lëkurë) dhe me shumë më pak komplikacione se në procedurat e tjera. Efektet kryesore të mezo-fijeve janë regjenerimi, ngritja, volumi dhe tërheqja e lëkurës.Rezultatet janë të dukshme menjeherë pas ndërhyrjes dhe të plota pas 2-3 javesh. Kjo arrihet nga përdorimi i fijeve me material të tretshme ose të patretshme si poly-lactic –caprolactone, polypropylene, PDO.

Si realizohet procedura?
 • Në mënyrë që procesi të japë rezultatet e dëshiruara bëhet në fillim një analizë e
 • hollësishme e fytyrës duke evidentuar vendin ku lëkura ka humbur elasticitetin dhe është lëshuar më tepër, si në qafë, pjesën e mollëzave, etj.
 • Në vazhdim, planifikohet zona dhe drejtimi nëpër të cilin do të vendosen fijet. Sipas rastit, do të vendosen 3 - 5 fije varësisht të zonës së relaksuar, të cilat kapen në indet përreth saj dhe stimulojnë kolagjenin duke realizuar efektin e tërheqjes së lëkurës.
Kohëzgjatja e veprimit:
 • Lifting mund të zgjasë nga 1 deri në 5-6 vjet në varësi nga lloji i materialit të fijes së përdorur dhe karakteristikat individuale të pacientit. Pacienti do të duket 10 vjet më i ri.
 • Fijet absorbohen brenda 2 - 3 muajsh, por veprimi i tyre vazhdon edhe pas
 • kësaj kohe falë prodhimit të kolagjenit të brendshëm. Zakonisht efektet zgjasin një vit e gjysmë deri në dy vjet, në varësi të shkallës së relaksimit të korrigjuar.
 • Kjo procedurë kërkon ose jo anestezi lokale.
 • Pas procedurës pacienti i rikthehet aktivitetit të tij të përditshëm.
A mund te kombinohet BOTOX me trajtime te tjera?

Kjo procedure mund te kryhet në kombinim me trajtime të tjera estetike dhe kirurgji plastike si psh: botox, fillers me AH, dhe liposuction.


Indikacionet:
 • Trajtimi i rrudhave
 • Përmirësimi i relaksimit të lëkurës së qafës dhe zonës poshtë nofullës
 • Përmirësimi i pamjes së fytyrës
 • Kombinimi me terapi të tjera si : acid hialuronik, laser, botox, etj.
Cilët janë pacientët idealë?
 • Kandidatët idealë janë femrat dhe meshkujt e moshave ndërmjet 30 dhe 60 vjeç, por kufijtë e moshës janë në vartësi me plakjen e lëkurës.
 • Deri në moshën 35 vjeçare përdoret në formë të preventivës, ndërsa pas kësaj moshe, qëllimi është rinimi i lëkurës.
Efektet anësore:
 • Zakonisht duhet një javë deri sa të ulet plotësisht enjtja, edhe pse dalja nga shtëpia
 • Është e mundur 2 - 3 ditë më vonë.
 • Rezultatet mund të jenë të menjëhershme ose mund të kërkojnë një periudhë dy apo tri javore.
Ky trajnim do te zhvillohet ne dy pjese:

1. Pjesa teorike:
  Ne pjesen teorike do te trajtohen temat e meposhtme :
 • Si realizohet procedura e lifting me fije?
 • Cilat janë efektet e pritshme dhe efektet anësore?
 • Sa kohë zgjat veprimi i tij për eleminimin e rrudhave?
 • Në cfarë moshe mund të perdoret?
 • A mund të kombinohet me trajtime te tjera?
 • A është procedura e sigurt?
2. Pjesa praktike

Në pjesën praktike, kursanti do të prezantohet me procedure e aplikimit të lifting me fije dhe do te praktikojë aplikimin e tij duke evidentuar kështu specifikat në cdo rast, si dhe duke mësuar më tej mbi teknikat e ndryshme te aplikimit te fijeve dhe kujdesin post procedurës.

Stafi Pedagogjik

Dokotreshe Lida Hoxha
Dr. Lida Hoxha
MJEKE DERMOESTETISTE
Dr. Claudio Bernardi
Dr. Claudio Bernardi
KIRURG PLASTIK DHE ESTETIK
Dr. Arjola Nano
Dr. Arjola Nano
MJEKE ESTETISTE
Dokotreshe Anisa Cela
Dr. Anisa Cela
MJEKE ESTETISTE

Ne perfundim te ketij trajnimi, kursanti eshte i afte te mesoje:

 • Cfarë është lifting me fije dhe indikacionet e përdorimit të ij
 • Specifikat e teknikave të aplikimit të tij
 • Cfare efektesh presim të këmi, si dhe të njohë kujdesin post procedurës
 • Benefitet e aplikimit të kësaj procedure në krahasim me procedura të tjera të ngjashme
 • Cfarë rutine i rekomandohet pacientit post-procedurës


Ne fund te ketij trajnimi individual ju do te pajiseni me certifikate!