Trajnimi individual PRP

Kurse per trajnimin prp

Trajnimi individual PRP

Trajtimi me PRP që konsiston në injektimin në lëkurë të plazmës të pasuruar me trombocite e cila merret nga gjaku juaj duke u bazuar në aftësinë e trombociteve për të stimuluar prodhimin e kolagjenit. PRP përmban faktorin e rritjes të trombociteve (PDGF), faktorin e rritjes endoteliale vaskulare (VEGF), faktorin e rritjes transformues (TGF) dhe proteina të tjera bioaktive që ndihmojnë në përtëritje të lëkurës. PRP përdoret për rigjenerimin e fytyrës, qafës, dekoltesë, zona të tjera të trupit si dhe për stimulimin e rritjes së flokëve në skalp. PRP vepron mbi lëkurë duke përmirësuar teksturën, poret dhe tonin e saj brenda 8 javëve. Rigjenerimi i plotë i kolagjenit ndodh brenda 3 muajsh dhe efekti zgjat 12-18 muaj. PRP është një trajtim i sigurt pasi përdoret gjaku juaj , duke evituar reaksionet alergjike.

Perdorimet per injektimin e plazmes se pasuruar me trombocite (PRP) jane:
 • Rigjenerimi i lekures
 • Trajtimi i rrudhave fine dhe te thella
 • Shenjat e akneve
 • Hiperpigmentimet nga dielli, mosha
 • Renia e flokeve
Ky trajnim do te zhvillohet ne dy pjese:

1.Pjesa teorike:
 • Cfare eshte PRP?
 • Cilat jane benefitet e perdorimit te saj?
 • Mënyra e përgatitjes së plazmës së pasur me trombocite
 • Indikacionet
 • Kombinimi me trajtime te tjera estetike
 • Ndryshimi midis PRP ,Filler dhe injektime te tjera
 • Kur vihen ne dukje rezultatet e para pas trajtimit
 • Kujdesi pas procedures se injektimit

2.Pjesa praktike

Ne kete etape ju do te keni mund te shikoni dhe te praktikoni aplikimin e Plazmes se pasur me Trombocite.

Stafi Pedagogjik

Dokotreshe Lida Hoxha
Dr. Lida Hoxha
MJEKE DERMOESTETISTE
Dr. Claudio Bernardi
Dr. Claudio Bernardi
KIRURG PLASTIK DHE ESTETIK
Dr. Arjola Nano
Dr. Arjola Nano
MJEKE ESTETISTE
Dokotreshe Anisa Cela
Dr. Anisa Cela
MJEKE ESTETISTE

Ne perfundim te ketij trajnimi, kursanti eshte i afte te mesoje:

 • Menyren e pergatitjes se Plazmes dhe mekanizmin e veprimit te saj
 • Benefitet e saj
 • Kujdesin pas trajtimit me PRP
 • Aplikimi i PRP ne lloje te ndryshme te problematikave te lekures
Ne fund te ketij trajnimi individual ju do te pajiseni me certifikate!