Trajnimi individual per Karboksiterapine

Trajnimi individual per Karboksiterapine

Trajnimi individual per Karboksiterapine

Karboksiterapia eshte nje procedure mini-invazive, e cila i referohet administrimit ne lekure dhe nenlekure te gazit të dioksidit te karbonit [CO2] për qëllime terapeutike. Karboksiterapia përmirëson elasticitetin e lëkurës, përmirëson qarkullimin, nxit riparimin e kolagjenit, përmirëson shfaqjen e linjave të imta dhe rrudhave dhe shkatërron depozitat e lokalizuara të dhjamit. Terapia përfshin injektimin e sasive të vogla të dioksidit të karbonit (CO2) nën lëkurë për të shkaterruar depozitat yndyrore dhe për të stimuluar prodhimin e kolagjenit. Trajtimi behet me disa seanca, ku nje seance zgjat 15-30 minuta.

Karboksiterapia mund të përdoret në fytyrë, qepalla, qafë, stomak, krahë, këmbë dhe vithe.

Karboksiterapia aplikohet per:
 • Dhjamin e lokalizuar
 • Celulitin
 • Strijat
 • Rrathet e zinj poshte syve
 • Rigjenerimin e lekures se duarve
 • Alopecia
Trajnimi individual per Karboksiterapine zhvillohet ne 2 etapa:

1.Pjesa teorike:
 • Cfare eshte Karboksiterapia
 • Mekanizmat e veprimit te saj
 • Pergatitjet e nevojshme per proceduren
 • Si realizohet ?
 • Efektet afatgjata te saj
 • Efektet anesore pas procedures

2.Pjesa praktike

Ne kete etape ju do te keni mund te shikoni dhe te praktikoni aplikimin e Karboksiterapise sipas specifikave te ndryshme te problemit te paraqitur.

Stafi Pedagogjik

Dokotreshe Lida Hoxha
Dr. Lida Hoxha
MJEKE DERMOESTETISTE
Dr. Claudio Bernardi
Dr. Claudio Bernardi
KIRURG PLASTIK DHE ESTETIK
Dr. Arjola Nano
Dr. Arjola Nano
MJEKE ESTETISTE
Dokotreshe Anisa Cela
Dr. Anisa Cela
MJEKE ESTETISTE

Ne perfundim te ketij trajnimi , kursanti eshte i afte te mesoje:

 • Cfare eshte Karboksiterapia
 • Njohja dhe perdorimi I aparatures se Karboksiterapise
 • Njohja e teknikave te kryerjes se saj
 • Menaxhimi I efekteve anesore qe mund te paraqiten
Ne fund te ketij trajnimi individual ju do te pajiseni me certifikate!