logo DermoLife Academy

Dermolife Academy është shkollë e Estetikës së Avancuar. Me një program studimi 2-vjecar, e akredituar nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale

Orari
  • E Hene - E Shtune
    8.00 - 19:30
  • E Diel
    Pushim

Copyright ©2021 Dermolife Academy

Informacione

tipet e klienteve

Lëkura jonë duhet të durojë shumë gjatë dimrit të ftohtë. Nga ajri i thatë deri te i ftohti i hidhur ndryshimi i temperaturave kërkon shumë për të trajtuar lëkurën. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të ndërmarrësh hapa sepse mbrojtja e saj është thelbësore gjatë kësaj kohe të vitit. Merrni një hap të shpejtë në rutinën tuaj të dimrit për kujdesin e lëkurës me këto këshilla që do të ndihmojnë në mbrojtjen e lëkurës tuaj nga i ftohti.

EKSFOLIMI
Edhe gjatë dimrit të ftohtë, për të mbajtur një regjim të shëndetshëm, lëkura kërkon eksfolim të rregullt. Filloni ta eksfolioni atë të paktën tre herë në javë. Ju mund ta bëni këtë çdo ditë nëse lëkura juaj është më e butë dhe më pak e prirur për tharje, vetëm sigurohuni që nuk po e teproni shumë dhe të jetë në proporcion me aq sa lëkura mund të durojë. Injorimi i këtij hapi do t'i lejojë qelizat e vdekura të lëkurës të grumbullohen në lëkurën tonë, duke parandaluar hidratuesin tuaj të depërtojë thellë në shtresat e lëkurës për ta ushqyer atë.

ZGJIDHNI NJË HIDRATUES MË POTENT, USHQYES DHE APLIKOJENI CDO DITË.
Përdorimi i një hidratuesi më “të fortë” nëse mund ta quajmë gjatë dimrit është i nevojshëm, duke e aplikuar atë dy herë në ditë. Produktet më të lehta për verën nuk do të sigurojnë nivelin e hidratimit që i nevojitet lëkurës gjatë këtij sezoni. Prandaj sigurohuni që ta ndërroni hidratuesin e verës me një më të fortë dhe të përshtatshëm për të luftuar nivelin e thatësisë dhe për të mbrojtur lëkurën. Produktet me gjalpë shea janë gjithashtu një mundësi e shkëlqyer për hidratim gjatë dimrit.

SHMANGNI DUSHET E GJATA DHE TË NXEHTA.
Ndonjëherë, nuk ka asgjë më qetësuese sa një dush, i gjatë dhe i nxehtë sidomos kur është shumë ftohtë jashtë. Por në periudhën e të ftohtit kjo praktikë është një luks pasi është e dëmshme për lëkurën tuaj. Dushi i nxehtë mund ta bëjë lëkurën më të prirur ndaj dëmtimit që si rrjedhojë përfundon duke e dehidratuar atë. Mundohuni t'i shmangni minutazhet e zgjatura dhe koha e dushit të minimizohet sa më shumë që të jetë e mundur. Duke përdorur një hidratues për trupin mund të ndihmojë në zvogëlimin e dehidratimit gjithashtu.

PËRDORNI KREM DIELLI
Edhe gjatë atyre ditëve të errëta dhe gri me pak diell, rrezet UV ende ekzistojnë dhe mund të depërtojnë deri thellë në lëkurën tuaj. Ekspozimi në diell është një nga faktorët kryesorë që shkakton plakje të parakohshme. Për të parandaluar këtë aplikoni krem ​​dielli ose një hidratues me SPF para se të dilni jashtë. Mos harroni, vetëm pse është e ftohtë, ajo nuk do të thotë që rrezet e dëmshme nuk janë të pranishme.

NDRYSHONI LLOJIN E MAKEUP-IT
Nëse keni përdorur një makeup me bazë pluhuri, tani është koha të kaloni në produktet me përbërje kremi. Në verë, ne duhet të luftojmë djersën e tepërt dhe lagështinë ndërsa dimri sjell sfida të kundërta me thatësi të tepruar. Për ta mbajtur fytyrën tuaj të duket e përsosur dhe të hidrtatuar përdorni hidratues, pudër kremoze, sigurisht pa harruar edhe kremin e diellit.

QËNDRONI TË HIDRATUAR DHE USHQEHUNI SHËNDETSHËM
Sezoni i dimrit mund ta bëjë të vështirë t’i rezistosh ushqimeve të shpejta dhe jo fort të shëndetshme. Por ajo çka ju konsumoni ka një ndikim të drejtpërdrejtë në mënyrën se si reagon lëkura juaj. Rezistojini ushqimeve me përqindje të lartë yndyre dhe kalorie dhe në vend të kësaj konsumoni yndyrna të shëndetshme. Mbroni lëkurën tuaj nga moti i ftohtë, qëndroni të hidratuar dhe pini të paktën 2 litra ujë çdo ditë.

BËNI SA MË SHUMË TRAJTIME FYTYRE
Moti i dimrit është i ashpër kundrejt fytyrës sonë pasi është e ekspozuar shumicën e kohës. Nëse keni menduar për një trajtim të fytyrës, tani është koha më e mirë për ta bërë atë. Trajtimet e ndryshme të bazuara ne varësi të nevojës së lëkurës mund të ndihmojnë për ta bërë lëkurën tuaj të duket më e hidratuar, e ushqyer dhe plot shkëlqim gjatë dimrit të ftohtë.
Dimri influencon negativisht në lëkurën tonë, por nëse zbatojmë hapat e duhur, si më lart do të jetë shumë më e lehtë për të pasur një lëkurë perfekte edhe në stinën më të ashpër.