logo DermoLife Academy

Dermolife Academy është shkollë e Estetikës së Avancuar. Me një program studimi 2-vjecar, e akredituar nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale

Orari
  • E Hene - E Shtune
    8.00 - 19:30
  • E Diel
    Pushim

Copyright ©2021 Dermolife Academy

Informacione

tipet e klienteve

Të qenurit estetiste është një nga profesionet që të kërkon ju të jeni në një farë mënyre si një psikolog me klientin. Duke kuptuar që nga mënyra e të shprehurit e deri tek gjuha e trupit.

Kemi disa tipe klientësh:

1.Tipi pasional – Person emotiv,aktiv,dinamik dhe flet shpejt. Emotiviteti manifestohet nëpërmjet shprehive të fytyrës,mënyrës së folurit dhe gjestet. Janë preçizë me oraret.

Këshillë: Të krijohet nje ambjent relaksues me muzikë në sfond nga klasikja tek modernja.

2.Tipi kolerik – Person emocional dhe shumë i ndjeshëm ndaj reagimeve. Ka reagime të menjëhershme dhe ndonjëherë agresive.
Këshillë: Ambient relaksues i shoqëruar me muzikë melodike.Injoroni shprehitë e klientes.

3.Tip sentimental – Person emociaonal,aktiv, me zakone në përgjithësi, e ndjeshme, dinamike i pëlqn kultura dhe arti.
Këshillë: Të vendoset një dialog tek muzika klasike, romantike, filma prekës dhe historitë e dashurisë.

Tipi nervoz- Person jo aktiv, e ndjeshme. Ky tip e ka të vështirë të dëgjojë , është shumë e tensionuar dhe shumë kritikuese. Lëvizja e syve është një faktor tregues.

Këshillë: Dialogu niset me shume lehtësi për familjen, orarin e punës dhe pas pak kohe, e le klientin të flasë për ti dhënë asaj vëmendjen e duhur.

Tipi “self-control” – Vetëkontrolluese, aktive, tradicionale.Kundër gjerave të reja, qesh dhe qan rrallë, flet ngadalë, ruan gjithmon kontrollin dhe ka një shikim të ftohtë.

Këshillë: Mos I ndryshon fizionominë.Plotësoni dëshirat e saj.

Tipi apatik- Joemotive, joaktive, introverte. Ka reagime të ngadalta dhe bindet shpejt. Kjo kliente reagon shume pak ndaj nje ambjenti të ri keshtu që kerkon ti jepen gjera të reja por ama, kerkon ti plotësohet disa kushte bazike për tu shndërruar në një klient besnik.

Tipi amorf- Joemotiv, joaktiv, ekstrovers.
Ka tendencen të vishet si snob, ka të folur rruge, janë të disponueshme dhe adaptohen lehte në situata të reja, kanë dëshirë të krijojnë raporte sociale.
Këshillë: Duhet ti jepni ndjesinë sikur keni të njëjtin stil jetese.Në bashkëbisedim lëreni atë të zgjedhë.Bëni komplimente pa ekzagjeruar.