logo DermoLife Academy

Dermolife Academy eshte shkolle e Estetikes se Avancuar. Me nje program studimi 2-vjecar, e akredituar nga Ministria e Punes dhe Mireqenies Sociale

Orari
  • E Hene - E Shtune
    8.00 - 19:30
  • E Diel
    Pushim

Copyright ©2022 Dermolife Academy

Informacione

tipet e lekures

Qendrueshmeria eshte nje teme qe eshte bere gjithnje e me e rendesishme dhe efektet e saj jane te dukshme ne te gjitha aspektet e jetes. Ne boten e kujdesit te lekures, ka produkte te caktuara qe jane me te qendrueshme dhe me te mira per kujdesin ndaj klientit. Meqenese njerezit kane lloje te ndryshme lekure qe kerkojne kujdes te ndryshem, eshte e rendesishme te keni nje repertor te kujdesit te qendrueshem te lekures qe i pershtatet nevojave te secilit klient qe mund te hasni.


Njohja e Qendrueshmerise

Qendrueshmeria mund te perkufizohet si marrja e mjaftueshme per ate qe ju nevojitet tani, ndersa ende le mjaftueshem qe brezat e ardhshem te perparojne dhe te lulezojne. Kur i rekomandoni klientit tuaj nje produkt per kujdesin e lekures, produktet jo toksike jane te lehta per t'u identifikuar dhe zakonisht jane nje zgjedhje e sigurt dhe e qendrueshme .


Vaj palme

Nje pjese e asaj qe e ben te qendrueshem nje produkt per kujdesin e lekures jane perberesit e perfshire ose jo te perfshire per shkak te efekteve te demshme qe mund te prodhojne. Vaji i palmes eshte i perjashtuar nga pothuajse te gjitha produktet e kujdesit te qendrueshem te lekures, keshtu qe ju duhet t'u sugjeroni klienteve produkte per kujdesin e lekures pa vaj palme.

Origjina e vajit te palmes eshte e debatuar, por nuk ka asnje argument se ai ka qene praktikisht pergjithmone. Arkeologet ne fund te viteve 1880 zbuluan vaj palme ne kontinentin afrikan. Ndoshta eshte tregtuar ne Egjiptin e lashte nga qyteterimet verilindore. Qe atehere, vaji i palmes ka qene nje nga vajrat bimore me te njohura ne bote dhe shpesh gjendet ne shume produkte te perdorura ne baza ditore, si shampo. Megjithate, problemi me vajin e palmes eshte ai qe po e shohim shume shpesh ne shoqerine e sotme. Shume po merren per te rritur fitimet afatshkurtra pa ndonje shqetesim per qendrueshmerine afatgjate te produktit. Kjo qasje po demton ekosistemet ku nxirret vaji i palmes. Nxjerrja e vajit te palmes po çon gjithashtu ne çeshtje te shpyllezimit, veçanerisht ne Indonezi, sepse habitatet natyrore jane shkaterruar per te prodhuar vaj palme.


Perberesit e Qendrueshem

lekurat e lekures tek njerzit

Ka shume alternativa te shkelqyera per t'ju rekomanduar qe prodhohen ne menyre te qendrueshme. Ju mund te kerkoni per perberes ne produktet tuaja te kujdesit te lekures qe perdorin burime natyrore dhe materiale te rinovueshme. Problemi eshte se shume perberes, te tille si vaji i palmes, perdoren si per kujdesin e lekures, ashtu edhe si burim biokarburantesh, duke çuar ne probleme burimore jashte perdorimit te tij per kujdesin e lekures. Shume nga keto produkte qe kane perdorime te tjera tani po perdoren kryesisht per energji. Ndersa energjia e biomases, si druri, eshte e rinovueshme, problemet lindin kur ndodhin burime te teperta dhe shkaterrimi i tokes natyrore, siç u permend me heret me vajin e palmes.

Problemi me shume perberes jo te qendrueshem eshte se ata demtojne mjedisin dhe nuk jane burim etik ose me barazi. Pjese e te qenit i qendrueshem do te thote te kesh parasysh prosperitetin njerezor, sepse ne fund te fundit, njerezimi eshte gjithashtu pjese e botes natyrore. Disa produkte te kujdesit te lekures nuk prodhohen ne menyre etike, te tilla si ato qe jane toksike ose demtojne te miren me te madhe te njerezimit ne teresi.