logo DermoLife Academy

Dermolife Academy eshte shkolle e Estetikes se Avancuar. Me nje program studimi 2-vjecar, e akredituar nga Ministria e Punes dhe Mireqenies Sociale

Orari
  • E Hene - E Shtune
    8.00 - 19:30
  • E Diel
    Pushim

Copyright ©2022 Dermolife Academy

Informacione

Lloj fytyres

Nje udhezues se çfare lloj fytyre perputhet me llojin e lekures se klientit tuaj.
Lekura e dy njerezve nuk eshte saktesisht e njejte. Si estetiste, eshte e domosdoshme te njohesh llojet kryesore te lekures dhe çfare lloj fytyre i pershtaten secilit.

Lloji i lekures percaktohet nga gjenetika. Megjithate, lloji i lekures se nje personi mund te ndryshoje ne baze te stilit te jeteses, faktoreve mjedisore, hormoneve dhe moshes. Fusha mjekesore ka disa sisteme te ndryshme per kategorizimin e llojeve te lekures. Ne fushen kozmetike, lekura klasifikohet sipas sekretimit dhjamor, hidratimit dhe nivelit te ndjeshmerise. Brenda ketij sistemi, lekura e njerezve te shendetshem bie ne nje nga pese kategorite: normale, e yndyrshme, e thate, e kombinuar dhe e ndjeshme.

Menyra me e mire per te mesuar ne thellesi rreth fytyres eshte permes shkolles estetike te kujdesit te lekures. Ti hedhim nje veshtrim ne kategorite kryesore te lekures dhe fytyren e duhur per t'i dhene seciles.

Lekure Normale
Lekura normale eshte nje lloj emertimi i gabuar. I referohet lekures qe nuk eshte as shume e thate dhe as shume e yndyrshme, nuk ka defekte te dukshme dhe nuk ka nevoje per kujdes te veçante. Eshte e panevojshme te thuhet se shume njerez nuk kane fatin te kene "lekure normale", keshtu qe ndoshta "lekure e ekuilibruar" do te ishte nje emer me i sakte. Si nje estetist, ju do te deshironi t'i drejtoni klientet tuaj drejt te pasurit lekure normale.

Te gjitha trajtimet e fytyres kombinojne nivele te ndryshme pastrimi, eksfolimi dhe hidratues. Kryeni keto trajtime per ta bere lekuren e klientit edhe me te paster dhe me te hidratuar se sa eshte tashme.

Lekure e yndyrshme
Lekura e yndyrshme shfaqet shpesh tek te rinjte, veçanerisht tek adoleshentet. eshte e zakonshme ne kete grupmoshe, sepse shkaku i saj themelor, prodhimi i tepert i yndyres nga gjendrat dhjamore, zakonisht lidhet me çeshtjet hormonale. Lekura e yndyrshme duket e ndritshme dhe e kuqe si pasoje e poreve te bllokuara. Shpesh shoqerohet me akne.

Nje fytyre me lekure te yndyrshme duhet te perfshije nje eksfoliant si acidi glikolik qe do te ndihmoje ne hapjen e poreve dhe qetesimin e akneve. Megjithate, eshte e rendesishme qe te mos e teproni ose te irritoni lekuren me vaj, keshtu qe balanconi eksfolimin me nje fare shkalle hidratuesi qetesues.

Lekure te thate
Ne shume raste, lekura e thate eshte rezultat i faktoreve mjedisore, si moti i ftohte dhe ajri i thate. Keta faktore jane te perkohshem. Megjithate, per shkak te gjenetikes, disa njerez perjetojne lekure te thate gjate gjithe jetes, duke rezultuar ne kushte te tilla si ekzema. Lekura e thate mund te plasaritet ose te zhvishet dhe shpesh eshte e kruar dhe e dhimbshme.

Mungesa e vajit ne lekuren e thate mund te çoje ne grumbullimin e qelizave te vdekura te lekures. Eksfolimi i bute i ndjekur nga nje maske hidratuese e thelle do te ndihmoje per ta bere lekuren me te shendetshme dhe me te hidratuar.

Lekura e kombinuar
Shume njerez natyrshem kane lekure te kombinuar, qe do te thote se lekura e tyre eshte e yndyrshme ne disa vende dhe e thate ose normale ne te tjera. Shpesh, lekura e yndyrshme ndodhet ne "zonen T:" pergjate ballit dhe poshte zones se hundes, gojes dhe mjekres. Kjo vjen nga shperndarja e pabarabarte e gjendrave dhjamore dhe te djerses.

Per nje lekure te kombinuar te fytyres, trajtoni secilen zone te fytyres sipas nevojave te saj specifike. Nese eshte e nevojshme, beni ekstrakte ne zonat e yndyrshme te fytyres. Peeling kimik mund te jete gjithashtu efektiv.

tipet e fytyres

Lekure e ndjeshme
E njohur edhe si "lekure e irrituar", lekura e ndjeshme eshte e brishte. Njerezit me lekure te ndjeshme mund te perjetojne skuqje, ndjesi shpimi gjilperash, nxehtesi dhe skuqje. Lekures se ndjeshme i mungon nje barriere mbrojtese, e cila e ben me te lehte hyrjen e papastertive, ndotesve dhe mikroorganizmave.

Nje fytyre e ndjeshme e lekures se fytyres kerkon enzima te buta dhe pastrues qe jane pa arome. Kini kujdes qe te aplikoni sasite e duhura te secilit produkt, pasi nje trajtim i tepert edhe i bute mund te mbuloje lekuren e ndjeshme.