logo DermoLife Academy

Dermolife Academy eshte shkolle e Estetikes se Avancuar. Me nje program studimi 2-vjecar, e akredituar nga Ministria e Punes dhe Mireqenies Sociale

Orari
  • E Hene - E Shtune
    8.00 - 19:30
  • E Diel
    Pushim

Copyright ©2022 Dermolife Academy

Informacione

Arsimi Profesional estetika

Kimikatet dhe lekura: Çfare duhet te dine studentet e estetikes se avancuar:

Kur behet fjale per t'u bere gati çdo dite, nje problem qe nuk deshironi te keni eshte nje reaksion kimik. Kjo eshte arsyeja pse njohja e lekures tuaj ose lekures ne te cilen po punoni eshte kaq e rendesishme. Ne kete artikull, do te mesoni se si kimikatet ndikojne ose perfitojne lekuren dhe si mund te ofroni trajtimin me te mire si student estetik ne programin e estetikes.

Llojet e reaksioneve kimike

Shumica e kimikateve ne kujdesin e lekures ndahen ne tre kategori: alergjenet, kancerogjenet dhe prishesit endokrin.

Shumica e kimikateve jane te demshme kur veprojne si nje nga keto tre lloje te klasifikuesve. Keta klasifikues percaktohen si:
• Alergjen: Nje substance qe mund te shkaktoje nje reaksion alergjik. Shembuj: aromat, ruajtesit.
• Kancerogjen: Çdo substance qe shkakton kancer. Shembuj: formaldehid, vajra minerale.
• Perçares endokrin: Kimikatet qe mund te nderhyjne ne sistemin endokrin te trupit dhe te prodhojne defekte te pafavorshme zhvillimore, riprodhuese, neurologjike dhe imune. Shembuj: BPA, dioksine, ftalate.
• Sistemi endokrin: Sistemi endokrin perfshin gjendrren e hipofizes, gjendren tiroide, gjendrat paratiroide, gjendrat mbiveshkore, pankreasin, vezoret dhe testikujt.


Rregulloret e FDA –se

Eshte teper e rendesishme te dini se cilet perberes nuk mund te jene ne kozmetiken tuaj. Me kete informacion, ju mund te merrni me shume vendime te bazuara ne prova se cilat produkte deshironi ose mund te perdorni. FDA ka rregullore kunder perberesve te meposhtem ne kozmetike:

• Bitionol
• Shtytesit e klorofluorokarbonit
• Kloroform
• Heksaklorofen
• Komponimet e merkurit
• Klorur metileni
• Komplekset qe permbajne zirkon

Ndikimit te Kimikateve ne Lekure


Njohja e mjeteve tuaja

Nese dini per gjerat qe nuk duhet te jene ne kozmetiken tuaj dhe produktet e kujdesit te lekures, ju keni nje shans shume me te mire per te bere pune te shkelqyeshme. Por si mund t'i shmangni ato krejtesisht? Lexoni etiketat/kontrolloni datat: Ne pjesen e pasme te çdo pjese te kozmetikes, kozmetikes ose produktit per kujdesin e lekures, ka nje liste perberesish dhe nje simbol te vogel te kavanozit. Ky simbol do te kete nje numer qe tregon sa muaj mund te jete i hapur nje produkt para se te konsiderohet i skaduar. Kur i mbani produktet tuaja brenda kesaj periudhe kohore, ka nje shans me te mire qe ata te punojne dhe te mos shkaktojne nje reaksion kimik. Asnjehere mos blini produkte qe jane hapur para se t'i blini ato. Njihni perberesit tuaj: Kur shikoni listen e perberesve, nese njeri nuk tingellon mire ose nuk jeni te sigurt se çfare eshte, kerkoni ate. Ky kerkim i thjeshte ne Google mund te jete ndryshimi midis nje reaksioni te madh kimik dhe nje pamje te mahnitshme, te patemete. Perdorni zerin tuaj: Edhe pse shumica e kompanive e dine se cilet perberes po u dergojne konsumatoreve te tyre, disa mund te mos e dine. Duke folur per veten, klientet tuaj dhe te tjeret ne jeten tuaj qe perdorin keto produkte, ju me te vertete po beni ndryshimin.