logo DermoLife Academy

Dermolife Academy eshte shkolle e Estetikes se Avancuar. Me nje program studimi 2-vjecar, e akredituar nga Ministria e Punes dhe Mireqenies Sociale

Orari
  • E Hene - E Shtune
    8.00 - 19:30
  • E Diel
    Pushim

Copyright ©2022 Dermolife Academy

Informacione

teknikat e fillerit

Mbushja e buzeve eshte nje nga trajtimet me te njohura ne mesin e praktikuesve te rinj te estetikes.
Studentet duhet se pari te mesojne teorine e perfshire ne zmadhimin e buzeve, duke perfshire anatomine, proporcionet dhe teknikat e injektimit. Megjithate, shume jane te etur per te arritur ne fazen praktike.


Si te parandaloni mavijosjen nga mbushesi i buzeve


• Perdorni mjetet e duhura per mbushesit e buzeve (Perveçse eshte me i sigurt, perdorimi i nje kanule do te minimizoje gjithmone mavijosjet. Arsyeja per kete eshte se ju do te keni vetem nje pike injeksioni dypalesh ne komisarin oral. Anasjelltas, ju keni shume vende injeksioni ne te gjithe buzen kur perdorni nje gjilpere).

• Gjilpera juaj duhet te jete e mases se duhur prej 30 g, ne menyre ideale.


Teknikat e injektimit qe minimizojne mavijosjen e mbushesit te buzeve


• Nje qasje delikate me nje gjilpere me nje hyrje te ngadalte dhe te kontrolluar mund te minimizoje traumen.

• Planifikoni injeksionet tuaja dhe permbahuni nga rregullimi i tepert i pozicionit te gjilperes (duke vendosur tende ose ripozicionuar) pasi te jeni brenda trupit te buzes (shtresa 2).

• Siguroni tranzicion te qete ndermjet ventilimit, nese jeni duke perdorur nje teknike ventilimi. Kthejeni gjilperen tuaj prapa drejt pikes se hyrjes perpara se te fluturoni ne nje drejtim te ri.

• Fluturimi mund te ndihmoje gjithashtu ne minimizimin e injeksioneve.

• Terheqja perseri ngadale nga buza minimizon traumen.

• Fijet lineare retrograde ose bolusing brenda trupit te buzes jane me pak traumatike se fijet vertikale konstante (tenting). Prandaj, kjo mund te ndihmoje ne parandalimin ose minimizimin e mavijosjeve.

Ndiqni protokollet e mira te trajtimit pas mbushjes se buzeve


• Akull mund te aplikohet pas trajtimit per te ndihmuar me çdo mavijosje, duke siguruar qe ka sterilitet.

• Nese pacienti ka ndonje shqetesim pas procedures se mbushjes se buzeve, keshillojeni qe te marre paracetamol per menaxhimin e dhimbjes. Kjo rekomandohet ne vend te çdo antikoagulanti ose antitrombociti, si aspirina dhe ibuprofeni, perveç rasteve kur eshte pershkruar tashme.

• Kujtojini pacientit qe te permbahet nga pirja e alkoolit para dhe pas procedures pasi eshte vazodilatator. Kjo do te thote se mund te holloje gjakun, i cili kontribuon shume ne mavijosje.


Nese jeni nje mjek, dentist, infermier ose mami e licencuar qe kerkon te mesoje teknika solide dhe te riprodhueshme te mbushjes se buzeve, na lejoni te ndihmojme kontaktoni me Dermolife Academy .