logo DermoLife Academy

Dermolife Academy eshte shkolle e Estetikes se Avancuar. Me nje program studimi 2-vjecar, e akredituar nga Ministria e Punes dhe Mireqenies Sociale

Orari
  • E Hene - E Shtune
    8.00 - 19:30
  • E Diel
    Pushim

Copyright ©2022 Dermolife Academy

Informacione

trendet ushqimit 2024

Viti 2024 sjell me vete nje vale te re te trendeve ne fushen e ushqyerjes se shendetshme, duke reflektuar rritjen e ndergjegjesimit te konsumatoreve dhe zhvillimin e teknologjive te reja. Keto trende po formohen nga kerkesa per ushqime me te pasura me vlera ushqimore dhe te rritura ne natyre. Ne vijim do te shqyrtojme disa nga tendencat kryesore te ushqimit te shendetshem per vitin 2024:

1. Ushqimet ekologjike:
Nje trend i fuqishem ne vitin 2024 eshte rritja e kerkeses per ushqime qe jo vetem jane te shendetshme per njerezit, por kane nje impakt pozitiv ne mjedis. Keto perfshihen ushqimet ekologjike qe promovojne biodiversitetin dhe praktikat ekologjike.

2. Ushqime te pasura me nootropike
Ndergjegjesimi rreth ndikimit te ushqimit ne fuksionet kognitive ka shtuar kerkesen per ushqime te pasura me nootropike, substanca qe mund te permiresojne kujtese, vemendjen dhe performancen mendore.

3. Promovimi i ushqimeve vegjetariane
Trendi i konsumimit te ushqimeve vegane vazhdon ne rritje. Kjo ndodh si rezultat i nje ndergjegjesimi te larte per shendetin dhe ndikimin pozitiv te vegjetarianizmit te mjedis.

4. Ushqimet e fermentuara dhe probiotiket:
Rritja e interesit per shendetin e zorres dhe sistemin imunitar ka nxitur konsumatoret te perfshijne me shume ushqime fermentuese dhe probiotiket ne regjimin e tyre ushqimor.

5. Ushqime te pasura me antioksidante:
Ndergjegjesimi per mbrojtjen e trupit dhe demtimi oksidativ ka shtuar kerkesen per ushqime te pasura me antioksidante, duke perfshire frutat. Perimet dhe superushqime te tjera.

6. Konsumimi i ushqimeve lokale dhe atyre sezonale:
Rritja e preferences per ushqimet lokale dhe ato te sezonit shperndahet ne rrjedhen e vitit 2024, pasi konsumatoret vleresojne jo vetem cilesine por edhe ndikimin pozitiv te tyre ne ekonomine lokale dhe mjedis.

Ky ndergjegjesim shperndahet gjithnje e me shume aty ku konsumatoret jane gjithnje e me te interesuar per origjinen dhe cilesine e ushqimit, si dhe impaktin e tij ne shendet dhe mjedis. Ndersa vitet kalojne, pritet qe ky ndergjegjesim te rritet dhe te formoje me tej menyrat se si ne konsumojme ushqim.